Het Pad Naar Verandering

 

Het pad naar verandering kan zeer moeilijk zijn. Ik denk dat vele van ons zich dit wel beseffen. Het pad naar succes is zelden een rechte weg zonder obstakels. Soms zul je moeten klimmen, soms zul je moeten graven. Een andere keer zal je om het obstakel heen moeten en een nieuw pad zoeken. Hoe dan ook vragen deze uitdagingen veel van jouw energie, doortastendheid, creativiteit en wilskracht. Hierbij speelt de geest een zeer vitale rol. Hoe jij denkt en wat jij denkt bepaald voor een heel groot deel welk resultaat je uit een bepaald proces zal halen. Loop jij vaker vast op jouw pad naar verandering en succes? Misschien is het dan wel tijd te veranderen hoe jij denkt. In alle gevallen begint dit bij een bewustwordingsproces. Ben jij je volledig bewust van jouw eigen gedachten en hoe deze jouw leven beïnvloeden? Overweeg eens de volgende drie dingen die je je moet beseffen over het aanbrengen van veranderingen in jouw leven:

 

1) Verandering gebeurd niet automatisch

Jammer genoeg gebeuren grote veranderingen in jouw leven niet uit zichzelf. Een goed idee of perfecte aanpassing gaan zelden op pad om een persoon te vinden. Als jij een goed idee wilt vinden zul je ervoor moeten zoeken. Als je beter wil worden in het veranderen van je leven, dan zul je daaraan moeten werken. Zodra je langzaam beter wordt in het aanbrengen van verandering in je leven, zullen de goede ideeën blijven komen. Sterker nog, de hoeveelheid goede veranderingen die je op een moment kunt doorvoeren hangt voornamelijk af van de hoeveelheid goede veranderingen die je op dit moment al aan het uitvoeren bent.

 

2) Verandering is moeilijk

Wanneer je iemand “Dat schud ik zo uit mijn mouw” hoort zeggen, verwacht dan een mottenbal. De enige mensen die denken dat verandering makkelijk is zijn degene die daar niet regelmatig mee bezig zijn. Nobel prijs winnende natuurkundige Albert Einstein, een van de beste denkers die ooit geleefd heeft, zij ooit: “Denken is hard werk; dat is waarom zo weinigen het doen”. Omdat het pad naar verandering zo moeilijk is wil je alles gebruiken wat je kan om zo jouw proces te verbeteren.

 

3) Verandering is de investering waard

Auteur Napoleon Hill schreef ooit: “Meer goud is uit de gedachten van de mensen gedolven dan ooit uit de aarde is gehaald”. Wanneer je de tijd neemt om te leren hoe je moet veranderen investeer je in jezelf. Goud mijnen raken uitgeput. Een effectenbeurs kan crashen. Ontroerend goed investeringen kunnen negatief uitpakken. Maar de menselijke geest met het vermogen goed na te denken en te kunnen veranderen is als een diamant mijn die nooit leeg raakt. Deze is van onschatbare waarde.

Ik merk dat in de praktijk veel mensen vastlopen, omdat ze onrealistische verwachtingen hebben van zichzelf. Met veel energie en alle goede moed beginnen ze aan hun proces. Het werken aan hun nieuwe ik. Dit proces wordt gevoed met al de energie opgekropte en onderdrukte frustratie van het niet handelen de jaren daarvoor. Doordat het eindelijk in actie komen hen zo’n enorme boost geeft valt de realiteit vaak rauw op het dak. “Ik ben nu al twee weken alles goed aan het doen, waarom behaal ik nog steeds niet mijn resultaten?”. Of: “Ik ben al 10 kilo afgevallen, beweeg veel meer, eet gezond en heb een veel beter sociaal leven. Waarom ben ik nog steeds niet gelukkig?”. En dit zijn enkel diegenen die het wél lukt überhaupt veranderingen aan te brengen in hun leven. In dit geval stel ik vaak de volgende drie vragen:

Wat wil je veranderen?
Wat moet je veranderen?
Wat ben je aan het veranderen?

Meer dan eens leiden deze vragen tot inzichtelijkheid aangaande de wens, het gedrag en het resultaat. Ook ik heb mezelf deze vragen talloze keren gesteld. Ben ik wel het juiste aan het veranderen? En wel op de juiste manier? Heb ik de juiste verwachtingen van het proces en van mijn eigen capaciteiten? Het antwoord op al deze vragen ligt altijd bij de eerste stap: bewustwording. Ik moest me eerst eens beseffen wat verandering is en wat het niet is. Daarna kon ik pas, voetje voor voetje, verder op mijn eigen pad. Ik wens jullie veel geduld en wijsheid toe. Op jullie succes!

 

Marvin Alexander

Dazzle! Personal Training System

 

Desire, Dazzle, Inspire.

15 Tips Voor Gezonde En Ontspannen Feestdagen

Daar zijn ze weer, de gevreesde feestdagen. Voor de mensen die worstelen met hun gewicht en gezondheid brengen deze dagen vaker...

Lees meer

12 Tips Voor Gezond Uit Eten

Twee weken geleden heb ik al praktische tips gegeven over het kerstdiner. Maar wat nou als je niet met de familie thu...

Lees meer
Meer nieuws
Ine de Jong

"Ik wou zo graag eens niet meer hoeven te lijnen en toch een slank figuur hebben. Samen is dat is nu eindelijk gelukt!"

Ine de Jong
Anouk van de Vosse

"Ik ben écht veranderd en heb geleerd hoe ik het zelf kan volhouden. Van elke dag bankhangen naar genieten van het trainen!"

Anouk van de Vosse
Geertje Rampen

"Sinds de start ben ik 6,2kg en 40 cm kwijt. Ik voel me nu weer een stuk fitter "

Geertje Rampen
Anita Smits

"Ik voel me nu nog gelukkiger, beter en vooral slanker en steeds meer Anita "

Anita Smits
Jolein Leenders

"En als ik het even niet meer zie zitten, dan pept Marvin me weer op!"

Jolein Leenders
Anke Rutten-Van der Kraan

"En wat voor resultaat! Bijna -20 kilo en -1 meter omtrek! Ik voel me fit, heb veel meer energie"

Anke Rutten-Van der Kraan
Ronah Van Gijsel

"Van een verlegen, onzekere jonge vrouw, naar een sterk, gedreven en actief persoon!"

Ronah Van Gijsel
Margot

"Dankzij Marvin’s enthousiasme en aanmoediging kon ik veel meer dan ik dacht!"

Margot
Daniëlle Delahaye

"Marvin is echt een topcoach! Hij staat altijd voor je klaar en geeft erg fijne tips/adviezen!"

Daniëlle Delahaye
Anouk Deleij

"Na 2 weken bezig te zijn kon ik al veranderingen zien, zat ik beter in mijn vel en had ik al meer energie."

Anouk Deleij
Juliette Nieuwlands

"Mijn leven is totaal veranderd en ik ben daar heel erg blij mee!"

Juliette Nieuwlands
Laura Hoogendoorn

"Marvin, bedankt voor je begeleiding de afgelopen 3 maanden!"

Laura Hoogendoorn
Amber van der Heijden

"Nu ik dit doel bereikt heb durf ik dan ook volmondig te zeggen dat ik trots ben op mezelf!"

Amber van der Heijden
Diana van Nunen

"Ik voel mij fitter en begin mijn lijf steeds beter te waarderen!"

Diana van Nunen