Moeder en Dochter in 100 Dagen -33,5 kg

Onlangs trof ik dit artikel aan op het internet. Het beschrijft het wonderlijke en inspirerende verhaal van moeder Cheryl (50) en dochter Tessa (17) die samen een commitment maakten aan zichzelf en elkaar. Ze zetten 100 dagen alles opzij om hun leven ingrijpend te veranderen. Het resultaat? Een gecombineerd gewichtsverlies van 74 pond (33,5 kg). WOW! Bekijk de video zelf:

De video zelf is al indrukwekkend, maar in een interview gaf Cheryl nog waardevolle inzichten in gewichtsverlies, gemotiveerd blijven en de ondersteuning krijgen die je nodig hebt:

Was wat de drijfveer voor jou en je dochter om samen deze verandering te maken?
Ik zou zeggen dat het “aha” moment op kerstochtend kwam toen mijn dochter mijn kamer binnen kwam met een geschenk. Ik lag zoals gebruikelijk in bed toen ze me een ketting gaf en zei dat deze ketting een nieuw begin betekende. Toen keek ik haar aan en begon ik te huilen. Ik kon daadwerkelijk de zorgen in haar gezicht zien omdat ik in anderhalf jaar meer dan 45 kg was aangekomen. Als ouder wil je nooit dat soort zorgen aan je kind geven. In de tussentijd was mijn dochter van 1.50 meter 9 kilo verwijderd van 90 kilo lichaamsgewicht en een leven van dezelfde uitdaging als ik mee kampte. I wist dat het tijd was voor verandering voor ons beiden. We moesten een gezonde levensstijl op gaan pikken en deze vasthouden. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor elkaar.

Hoe hebben jullie elkaar ondersteund tijdens deze afvalperiode?
Het was echt door en door een team effort. Tessa maakte ontbijt voor ons beiden. Ik kookten al het andere eten voor ons voor de hele week, zodat we alles binnen handbereik hadden en geen excuus hadden niet gezond te eten. Als een van ons het te druk kreeg hielp de ander mee.

Hoe hebben jullie de eetgewoontes veranderd?
Dit was voor ons de grootste uitdaging in de 100 dagen. Voordat we begonnen met afvallen aten we troep – fast food – op een bijna dagelijkse basis. Dat was voornamelijk vanwege het gemak. Ons dieet verandered door voedingsmiddelen met suiker te verwijderen, meer water te drinken en door onze eigen gezonde varianten van “fast food” te maken. Al onze maaltijden waren nu vantevoren voorbereidt – ik kook een heleboel kip en stop deze in Tupperware bakjes met gekookte groenten of rauwe spinazie. In de ochtend bereiden we zowel de lunch als het avondeten en nemen dit met ons mee. Op deze manier hebben we ons eten altijd bij ons wanneer het etenstijd is en komen we niet in de verleiding voor last minute troep. We zijn zo min mogeljk buiten de deur gaan eten, omdat je werkelijk geen idee hebt wat je in je lichaam stopt. Thuis weet je dat veel beter. Je weet immers welke ingrediënten je gebruikt.

Hoe ben je begonnen met bewegen en trainen?
Ik ben van totaal geen beweging (in bed TV kijken en nauwelijks lopen) naar weer bewegen en rekken gegaan. Het werd steeds makkelijkernaarmate we meer en meer bewogen. Tessa en ik hebben vanalles geprobeerd te doen wat wij als beweging zien – soms simpele dingen als de trap nemen, lopen, sneeuw scheppen en het huis opruimen. We deden alles wat we konden doen om productief te zijn en deden minstens vier keer in de week cardio.

Wat was het moeilijkste aan het afvallen?
Ik genoot niet van mijn workouts, maar we bleven desondanks doorgaan en probeerden veel verschillende workouts om onszelf te blijven motiveren. Ik kwam erachter dat je jezelf niet kunt pushen als je geniet van wat je doet.

Welk advies kun je andere vrouwen die willen afvallen geven?
Je moet een activiteit vinden waar je van houdt en jezelf pushen. Daar komt een community van mensen bij die om je geven. Ondersteuning is absoluut een sleutel tot succes voor Tessa en mijzelf, net als bij velen andere die met hun eigen afvaltraject bezig zijn. Dus maak een plan om je te helpen je doelen te behalen. If you fail plan, you plan to fail.

Cheryl en Tessa hebben geluk dat ze zoveel steun aan elkaar konden hebben. Hoe zit dat bij jou? Heb jij iemand die jou kan helpen jouw doelen te bereiken?

Marvin Alexander

Dazzle! Personal Training System

Desire, Dazzle, Inspire.

15 Tips Voor Gezonde En Ontspannen Feestdagen

Daar zijn ze weer, de gevreesde feestdagen. Voor de mensen die worstelen met hun gewicht en gezondheid brengen deze dagen vaker...

Lees meer

12 Tips Voor Gezond Uit Eten

Twee weken geleden heb ik al praktische tips gegeven over het kerstdiner. Maar wat nou als je niet met de familie thu...

Lees meer
Meer nieuws
Ine de Jong

"Ik wou zo graag eens niet meer hoeven te lijnen en toch een slank figuur hebben. Samen is dat is nu eindelijk gelukt!"

Ine de Jong
Anouk van de Vosse

"Ik ben écht veranderd en heb geleerd hoe ik het zelf kan volhouden. Van elke dag bankhangen naar genieten van het trainen!"

Anouk van de Vosse
Geertje Rampen

"Sinds de start ben ik 10.2kg en 47.5 cm kwijt. Ik voel me nu weer een stuk fitter "

Geertje Rampen
Anita Smits

"Ik voel me nu nog gelukkiger, beter en vooral slanker en steeds meer Anita "

Anita Smits
Jolein Leenders

"En als ik het even niet meer zie zitten, dan pept Marvin me weer op!"

Jolein Leenders
Anke Rutten-Van der Kraan

"En wat voor resultaat! Bijna -20 kilo en -1 meter omtrek! Ik voel me fit, heb veel meer energie"

Anke Rutten-Van der Kraan
Ronah Van Gijsel

"Van een verlegen, onzekere jonge vrouw, naar een sterk, gedreven en actief persoon!"

Ronah Van Gijsel
Margot

"Dankzij Marvin’s enthousiasme en aanmoediging kon ik veel meer dan ik dacht!"

Margot
Daniëlle Delahaye

"Marvin is echt een topcoach! Hij staat altijd voor je klaar en geeft erg fijne tips/adviezen!"

Daniëlle Delahaye
Anouk Deleij

"Na 2 weken bezig te zijn kon ik al veranderingen zien, zat ik beter in mijn vel en had ik al meer energie."

Anouk Deleij
Juliette Nieuwlands

"Mijn leven is totaal veranderd en ik ben daar heel erg blij mee!"

Juliette Nieuwlands
Laura Hoogendoorn

"Marvin, bedankt voor je begeleiding de afgelopen 3 maanden!"

Laura Hoogendoorn
Amber van der Heijden

"Nu ik dit doel bereikt heb durf ik dan ook volmondig te zeggen dat ik trots ben op mezelf!"

Amber van der Heijden
Diana

"Ik voel mij fitter en begin mijn lijf steeds beter te waarderen!"

Diana
Paul Mohr

"Ik ben fitter en zelfverzekerder, maar heb vooral eindelijk een sterkere rug!"

Paul Mohr
Veronique Mulders

"Verdeeld over mijn lichaam ben ik 40 cm kwijt. Hou dit maar eens vast op een meetlint.. bizar!"

Veronique Mulders
Olga

"Ik verbaasde mezelf, ik zag mezelf nooit als een doorzetter, maar dit kon ik!"

Olga
Jen

"Op dit moment ben ik trots en blij met wat ik bereikt heb. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was. "

Jen
Rebecca Vromans

"Ik ben heel blij dat ik besloten heb aan mijzelf te werken en trots op het resultaat! "

Rebecca Vromans
Noortje

"Ik ben sterker, fitter en val daarbij af. Mijn omgeving ziet mij opeens als inspiratie! "

Noortje
Ilse

"Ik ben 2 maten minder, pijnvrij en trots op mezelf. Ik zit véél beter in mijn vel! "

Ilse