Floortje

"Ik heb plezier in sporten gekregen! Ik voel me sterker en zelfverzekerder." - Floortje (61)

 

Na een aantal zware tegenslagen in mijn leven nam mijn gewicht erg toe. Ik kreeg een Burn-out, complexe PTSS, depressief, ontslag en een ernstige darmoperatie. In een aantal jaren was ik 15 kg aangekomen en woog op een gegeven moment 73 kilo. Ik begon mij te ergeren aan mijn gewicht en kreeg er een minderwaardigheidscomplex van. 

 

Eerst heb ik allerlei dieet shakes geprobeerd, maar als ik stopte met het dieet, kwam ik twee keer zoveel aan. Binnen de kortste tijd was ik weer op hetzelfde gewicht. 

 

Toen begon ik te denken aan sporten, maar mijn probleem was dat ik niet van die fitnessclubs/sportscholen hou waar van die machofiguren rondlopen. 

 

Via Facebook kwam een advertentie voorbijflitsen van Dazzle waarin gezocht werd naar personen van 60 jaar die graag onder begeleiding wilden afvallen. Ik vulde het formulier in en stuurde het via de computer retour. Daarna werd ik telefonisch benaderd door een van de coaches van Dazzle. We planden een intakegesprek en ik nam deel aan een proefles Fit Academy Indoor Bootcamp.

 

Toen ik bij Dazzle kwam was ik me helemaal niet bewust van de dingen die ik allemaal at. Ik had moeite met "nee" te zeggen tegen mijzelf en mijn grenzen aan te geven. Ik kon de hele dag door eten, vaak ongezonde dingen. Maar omdat ik mezelf soms depressief voel en psychische klachten heb, kon mij het allemaal niet schelen. Ik moest aan mijzelf toegeven dat ik dit niet alleen kan en hulp nodig had, maar naar een diëtist wilde ik niet.

Voor mij was het sporten onder begeleiding erg spannend. Dit had ik niet eerder gedaan of aan gedacht. Ik zie het wel eens op de tv, maar dan dacht ik: “dit is niet voor mij bestemd, ik kan dat niet betalen". Ik heb namelijk het psychische probleem om mensen te vertrouwen. Maar door de aandacht die ik krijg en de open en fijne sfeer bij Dazzle voel, voel ik mij erg op mijn plaats. Ik voel me vrij om, als ik met een probleem zit, dit te vertellen aan de coaches. Er wordt naar je geluisterd en rekening gehouden met wat je wel en niet kan. Dazzle is er voor jou en doet er alles aan het positieve uit jou te halen.

 

De begeleiding vind ik erg professioneel. Iedereen wordt goed begeleid volgens hun eigen trainingsschema wat ze besproken hebben tijdens het intakegesprek. Dazzle voelt voor mij als een grote familie, iedereen is welkom. Bij Dazzle word je aangespoord om zelf te denken over de dingen die je zegt, over je eetgewoontes enz. Je krijgt tips om je levensstijl te veranderen en dus geen dieet opgelegd. Heel fijn!

Mijn doel was en is nog steeds om mijn streefgewicht te behalen van 57 kilo. Mijn lengte is 1.55 cm. Voor mij is dit een grote uitdaging, omdat ik in mijn leven nooit iets heb afgemaakt (geen zwemdiploma, geen Mavo-diploma enz). Ik ben er inmiddels wel achter dat één van mijn goede eigenschappen doorzettingsvermogen is. Dus ik ga ervoor om mijn doel te bereiken!

 

Toen ik aan de proefles bootcamp deelnam, had ik een zeer slecht uithoudingsvermogen, geen kracht in mijn armen en benen, vetrollen, buikvet, dikke bovenbenen, opgeblazen gezicht en begon een onderkin te krijgen. Mijn gewicht was 73 kilo en mijn vetpercentage was 42,5%. Nu is dat 38,7%! Mijn kledingmaat was 40/42 en nu is het alweer 36/38! Ik voel dat ik nu veel meer kracht in mijn lichaam heb en mijn uithoudingsvermogen is nu heel goed.

 

Ik heb plezier in sporten gekregen. Het sluit mooi aan bij mijn therapie complexe PTSS. De training is voor mij een onderdeel van mijn proces en is voor mij net zo belangrijk als mijn therapie geworden. Ik kom weer tussen de mensen, ik word mijn angsten de baas en voel me zelfverzekerder. Dazzle medewerkers zijn er voor de groepsleden en ik heb niet het gevoel dat de coaches boven mij staan 👍 

Het trainingsprogramma is persoonsgebonden. Ik vind dat ik heel goed begeleid word, er wordt duidelijk uitgelegd waarom bv. een bepaalde oefening op een bepaalde manier wordt uitgevoerd en wat de gevolgen kunnen zijn als je een oefening verkeerd uitvoert.  

 

Ik zou de mensen die mij vragen hoe het is om met een personal coach te trainen, dit zeker aanraden. Als ik naar mijzelf kijk, vind ik dat de persoonlijke aandacht die er aan mij besteed wordt erg belangrijk. Ik voel me zekerder als ik een oefening doe, ik word gecorrigeerd als ik een oefening niet helemaal goed doe.

Ik vind dat het Dazzle coachingsprogramma niet alleen geschikt is voor mensen die onder begeleiding willen afvallen of of aan hun conditie willen werken. In mijn geval sluit het ook goed aan bij de complexe therapie waar ik nu nog iedere week heen moet/mag gaan. Dus ik denk dat het ook een positieve bijdrage kan leveren voor mensen met een handicap of andere psychische klachten hebben. 

 

Sporten met een personal coach kan mensen helpen uit hun isolement te komen, kan ze helpen weer een positief gevoel te krijgen.

 

Bij Dazzle wordt ook gesproken over doelen stellen, doorzettingsvermogen, vertrouwen, je legt sociale contacten, aandacht voor je lichaam, er wordt aandacht besteed aan wat je wel kan. Je mag er zijn en bent zelf verantwoordelijk of jij je doel bereikt. In de therapie wordt ook over dezelfde punten gesproken en aandacht aan besteedt.
 

Als ik mijn streefgewicht heb bereikt, wil ik door blijven gaan bij Dazzle om in shape te blijven. Ik krijg vaak te horen van buitenstaanders dat hoe ouder je bent, des te moeilijker is het om af te vallen en op gewicht te blijven. Ik wil laten zien dat deze uitspraak niet klopt. Alles hangt af of je de nieuwe levensstijl wilt blijven volgen, je doorzettingsvermogen en geloof en vertrouwen in jezelf. 

 

Durf nee te zeggen tegen je geweten., en stop met al die ongezonde dingen te eten 😊!

En ik straf mezelf niet, maar als ik bijvoorbeeld een Bossche Bol eet, dan eet ik nu een halve Bol. Dat smaakt net zo lekker…

 

- Floortje (61)


 

15 Tips Voor Gezonde En Ontspannen Feestdagen

Daar zijn ze weer, de gevreesde feestdagen. Voor de mensen die worstelen met hun gewicht en gezondheid brengen deze dagen vaker...

Lees meer

12 Tips Voor Gezond Uit Eten

Twee weken geleden heb ik al praktische tips gegeven over het kerstdiner. Maar wat nou als je niet met de familie thu...

Lees meer
Meer nieuws
Ine de Jong

"Ik wou zo graag eens niet meer hoeven te lijnen en toch een slank figuur hebben. Samen is dat is nu eindelijk gelukt!"

Ine de Jong
Anouk van de Vosse

"Ik ben écht veranderd en heb geleerd hoe ik het zelf kan volhouden. Van elke dag bankhangen naar genieten van het trainen!"

Anouk van de Vosse
Geertje Rampen

"Sinds de start ben ik 10.2kg en 47.5 cm kwijt. Ik voel me nu weer een stuk fitter "

Geertje Rampen
Anita Smits

"Ik voel me nu nog gelukkiger, beter en vooral slanker en steeds meer Anita "

Anita Smits
Jolein Leenders

"En als ik het even niet meer zie zitten, dan pept Marvin me weer op!"

Jolein Leenders
Anke Rutten-Van der Kraan

"En wat voor resultaat! Bijna -20 kilo en -1 meter omtrek! Ik voel me fit, heb veel meer energie"

Anke Rutten-Van der Kraan
Ronah Van Gijsel

"Van een verlegen, onzekere jonge vrouw, naar een sterk, gedreven en actief persoon!"

Ronah Van Gijsel
Margot

"Dankzij Marvin’s enthousiasme en aanmoediging kon ik veel meer dan ik dacht!"

Margot
Daniëlle Delahaye

"Marvin is echt een topcoach! Hij staat altijd voor je klaar en geeft erg fijne tips/adviezen!"

Daniëlle Delahaye
Anouk Deleij

"Na 2 weken bezig te zijn kon ik al veranderingen zien, zat ik beter in mijn vel en had ik al meer energie."

Anouk Deleij
Juliette Nieuwlands

"Mijn leven is totaal veranderd en ik ben daar heel erg blij mee!"

Juliette Nieuwlands
Laura Hoogendoorn

"Marvin, bedankt voor je begeleiding de afgelopen 3 maanden!"

Laura Hoogendoorn
Amber van der Heijden

"Nu ik dit doel bereikt heb durf ik dan ook volmondig te zeggen dat ik trots ben op mezelf!"

Amber van der Heijden
Diana

"Ik voel mij fitter en begin mijn lijf steeds beter te waarderen!"

Diana
Paul Mohr

"Ik ben fitter en zelfverzekerder, maar heb vooral eindelijk een sterkere rug!"

Paul Mohr
Veronique Mulders

"Verdeeld over mijn lichaam ben ik 40 cm kwijt. Hou dit maar eens vast op een meetlint.. bizar!"

Veronique Mulders
Olga

"Ik verbaasde mezelf, ik zag mezelf nooit als een doorzetter, maar dit kon ik!"

Olga
Jen

"Op dit moment ben ik trots en blij met wat ik bereikt heb. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was. "

Jen
Rebecca Vromans

"Ik ben heel blij dat ik besloten heb aan mijzelf te werken en trots op het resultaat! "

Rebecca Vromans
Noortje

"Ik ben sterker, fitter en val daarbij af. Mijn omgeving ziet mij opeens als inspiratie! "

Noortje
Ilse

"Ik ben 2 maten minder, pijnvrij en trots op mezelf. Ik zit véél beter in mijn vel! "

Ilse
Kerstin

"Ik heb een 6km modder obstacle run gedaan. Dat had ik nooit durven dromen!"

Kerstin
Magali Monod-Cotte

"Ik heb de controle over mijn leven terug en ben ook nog 'gesmolten' bij de heupen en billen! "

Magali Monod-Cotte
Wil

"Ik ben 15kg lichter en kan kleren weer aan die ik 20 jaar niet heb kunnen dragen! "

Wil
Floortje

"Ik heb plezier in sporten gekregen! Ik voel me sterker en zelfverzekerder."

Floortje
Agnes

"Tips, motivatie en een luisterend oor, maar nooit een oordeel. Heel veel dank Marvin! "

Agnes
Eva

"Ik heb een gezond gewicht, ben fitter, energieker en trots op mezelf"

Eva