Anita Smits

***UPDATE***

Inmiddels is door haar toewijding Anita al 33,8 kilo lichter en 1 meter en 70 centimeter lichaamsomtrek kwijt! Wauw Anita, super gedaan zeg!

 

Maar nét de riem dicht…

 

“Afgelopen mei gingen we nog eenmaal met de zonen op vakantie naar Kreta om ons 25-jarig huwelijk te vieren. We stapte in het vliegtuig en met veel moeite kreeg ik mijn veiligheidsriem om. Dat is geen fijn gevoel. Na wel een heerlijke vakantie begon het thuis toch wel aan me te knagen. Sporten heb ik altijd leuk gevonden, maar het volhouden…”

Resultaten tot dusver:

Gewicht: -26.4 kg

Omvang: -1 meter en 39 centimeter

 

De knop ENTER

“Ik werk zelf met ouderen die moeten revalideren en zag van allerlei ziektes voorbijkomen die ook met overgewicht te maken hebben. Hersenbloedingen, hartinfarcten, diabetes. Ik bedacht mee te steeds meer dat ik ook in die risicogroepen terecht kwam en dat ik daar helemaal niet wilde zijn.

Daarom ben ik gaan zoeken op het internet naar wat er mogelijk was en kwam uit bij het verhaal van Marvin Alexander. Het trok me wel aan. Overgewicht, rond de vijftig, motivatie enz.  Het inschrijfformulier had ik ook nog wel ingevuld maar dan… De knop ENTER nog… Een van mijn zonen kwam langs de computer lopen en vroeg wat ik aan het doen was. Werken aan mijn gezondheid zei ik en voordat ik het wist had hij al op enter geduwd. Binnen twee dagen had Marvin al gebeld en hadden we een afspraak gepland.”

 

De weegschaal viel niet mee

“Daar ging ik dan, wat stond me nu weer te wachten en voordat ik het wist was ik overtuigd en dacht zal allemaal wel gaan meevallen maar ik ga ervoor. Maar helaas de weegschaal viel niet mee 116,5 kg. Schamen deed ik me niet maar grootst voelen is ook niet de juiste gedachten

We zijn begonnen met tweemaal per week een-op-een elite coaching en vanaf het begin had ik er een goed gevoel bij. Eigenlijk interesseerde het me niet wat andere van me vonden of hoe ik het deed als ik er zelf maar een goed gevoel bij had. Marvin kan me nog steeds motiveren al is het soms met van die domme dansjes maar weet vaak ook wat hij moet zeggen om me te motiveren. En als ik weleens een k dag heb gehad op het werk of thuis zetten we de negatieve energie om in positieve energie.”

 

Niet alleen sporten

“Het is niet alleen het sporten het is ook je voeding en je mindset. En dat heb ik geweten na al heel wat gesprekjes vooral tijdens het sporten ben ik enorm sterker in mijn schoenen komen te staan thuis maar ook vooral op het werk. Het komt erop neer: HIER BEN IK EN WAT IK DOE BEN IK OOK GOED IN.

Mijn reptielenbrein komt natuurlijk nog wel eens om de hoek kijken en soms trap ik er ook nog wel in maar ik tackel het steeds sneller en bedenk er een oplossing voor. Denken aan mijn statements, al vond ik deze in het begin onzinnig, maar ze werken wel.”

 

Ik at te weinig

“Dan het eten. Easy, dacht ik de knop had ik al omgezet. Ging me ook goed af dacht ik maar helaas. Ik at te weinig en te weinig eiwitten. Ik at te weinig maar je moet toch weinig eten als je wilt afvallen? Ik kon dat de eerste weken niet combineren maar kwam er na een tijdje toch wel achter als je te weinig eet je energietekort komt om te sporten. Langzaamaan gaat dat steeds beter met tips van Marvin maar zo nu en dan merk ik dat er een wekelijks videootje word opgenomen door Marvin waar ik ook weleens centraal in sta.”

 

De eerste resultaten

“Nu zijn we ongeveer 19 weken verder. Ik sport drie keer in de week. Tweemaal een-op-een elite coaching van Marvin en eenmaal per week tennisles. Volgens de weegschaal vanmorgen 20 kilo afgevallen maar wat steeds belangrijker wordt. Ik voel met gezonder, fitter en sterker. Gaan sporten is leuk geworden ondanks dat het de ene keer beter gaat dan de andere keer.”

 

Een heerlijk gevoel en mezelf belonen

“Mensen gaan ook zeggen dat je er steeds beter uit gaat zien en heel stiekem is dat toch wel een heerlijk gevoel. Alles past, je hoeft niet meer naar de grote maten winkels en dat is een geweldig gevoel. Maar het fijnste van alles is dat toen we begonnen ik zei als ik onder de 100 kg ben dan ben ik al blij Marvin zei toen al, dat ben je niet je wil dan verder. We zullen wel zien dacht ik.

Nu ben ik onder de 100 kg en ik was wel blij natuurlijk maar bedacht ook meteen dus oké nu op naar de 90 kg. Misschien is dat wel 15 jaar geleden dat ik dat heb gewogen. Maar ik ga ervoor. Dan heb ik echt mijn doelen bereikt maar misschien wil ik dan nog wel verder. Ik heb me dan aan mijn eigen beloftes gehouden en ik hoop dat mijn tennisleraar dat dan ook doet. Kaartjes voor de halve finale Roland Garros mannen. Wat lijkt me dat geweldig om keer bij te mogen zijn. Maar waar ik misschien nog wel meer naar uitkijk is mijn vijftigste verjaardag dat er een leuk feestje komt waar de gehele avond gedanst kan worden en dat ik er dan ook tussen sta op de dansvloer. Zo’n disco vloer met allerlei kleurtje. Het lijkt me geweldig.”

 

Ik geloof weer in mijzelf

“Kortom wat een veranderingen in nog geen vijf maanden tijd. Wie had dat gedacht. Ik niet, ik voelde me niet slecht of ongelukkig of dik. Maar ik voel me nu nog gelukkiger, beter en vooral slanker en steeds meer Anita en besef nu pas wat ik eigenlijk niet meer kon of beter gezegd niet meer deed omdat het niet kon. Dus ik ga ervoor en wil echt nooit meer terug naar voorheen, ik heb daarvoor nog handvatten nodig. Maar samen met mijn boys thuis, Pim de tennisleraar en Marvin gaat het me zeker lukken.

Maar het belangrijkste is dat ik weer geloof in mijzelf.”

 

Anita, 49 jaar en moeder van vier zonen

15 Tips Voor Gezonde En Ontspannen Feestdagen

Daar zijn ze weer, de gevreesde feestdagen. Voor de mensen die worstelen met hun gewicht en gezondheid brengen deze dagen vaker...

Lees meer

12 Tips Voor Gezond Uit Eten

Twee weken geleden heb ik al praktische tips gegeven over het kerstdiner. Maar wat nou als je niet met de familie thu...

Lees meer
Meer nieuws
Ine de Jong

"Ik wou zo graag eens niet meer hoeven te lijnen en toch een slank figuur hebben. Samen is dat is nu eindelijk gelukt!"

Ine de Jong
Anouk van de Vosse

"Ik ben écht veranderd en heb geleerd hoe ik het zelf kan volhouden. Van elke dag bankhangen naar genieten van het trainen!"

Anouk van de Vosse
Geertje Rampen

"Sinds de start ben ik 10.2kg en 47.5 cm kwijt. Ik voel me nu weer een stuk fitter "

Geertje Rampen
Anita Smits

"Ik voel me nu nog gelukkiger, beter en vooral slanker en steeds meer Anita "

Anita Smits
Jolein Leenders

"En als ik het even niet meer zie zitten, dan pept Marvin me weer op!"

Jolein Leenders
Anke Rutten-Van der Kraan

"En wat voor resultaat! Bijna -20 kilo en -1 meter omtrek! Ik voel me fit, heb veel meer energie"

Anke Rutten-Van der Kraan
Ronah Van Gijsel

"Van een verlegen, onzekere jonge vrouw, naar een sterk, gedreven en actief persoon!"

Ronah Van Gijsel
Margot

"Dankzij Marvin’s enthousiasme en aanmoediging kon ik veel meer dan ik dacht!"

Margot
Daniëlle Delahaye

"Marvin is echt een topcoach! Hij staat altijd voor je klaar en geeft erg fijne tips/adviezen!"

Daniëlle Delahaye
Anouk Deleij

"Na 2 weken bezig te zijn kon ik al veranderingen zien, zat ik beter in mijn vel en had ik al meer energie."

Anouk Deleij
Juliette Nieuwlands

"Mijn leven is totaal veranderd en ik ben daar heel erg blij mee!"

Juliette Nieuwlands
Laura Hoogendoorn

"Marvin, bedankt voor je begeleiding de afgelopen 3 maanden!"

Laura Hoogendoorn
Amber van der Heijden

"Nu ik dit doel bereikt heb durf ik dan ook volmondig te zeggen dat ik trots ben op mezelf!"

Amber van der Heijden
Diana

"Ik voel mij fitter en begin mijn lijf steeds beter te waarderen!"

Diana
Paul Mohr

"Ik ben fitter en zelfverzekerder, maar heb vooral eindelijk een sterkere rug!"

Paul Mohr
Veronique Mulders

"Verdeeld over mijn lichaam ben ik 40 cm kwijt. Hou dit maar eens vast op een meetlint.. bizar!"

Veronique Mulders
Olga

"Ik verbaasde mezelf, ik zag mezelf nooit als een doorzetter, maar dit kon ik!"

Olga
Jen

"Op dit moment ben ik trots en blij met wat ik bereikt heb. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was. "

Jen
Rebecca Vromans

"Ik ben heel blij dat ik besloten heb aan mijzelf te werken en trots op het resultaat! "

Rebecca Vromans
Noortje

"Ik ben sterker, fitter en val daarbij af. Mijn omgeving ziet mij opeens als inspiratie! "

Noortje
Ilse

"Ik ben 2 maten minder, pijnvrij en trots op mezelf. Ik zit véél beter in mijn vel! "

Ilse